Boskant 1 handhaaft zich in het bekertoernooi.

vrijdag 19 november 2021

Boskant 1 moest gisteren, donderdag 18 november, thuis voor de beker aan de bak tegen vv Constantia uit Wanroij, uitkomend in de 4e klasse G, Zuid 2. Een pittige tegenstander, gezien de 2e plek die het team inneemt in de competitie.

En dat klopte ook wel, want Boskant had er de handen vol aan! Halverwege de 1e helft leken de bezoekers op voorsprong te komen. Bij een aanval belandde de bal maar liefst drie keer op de lat voordat doelman Frank Thijssen zich over de bal kon ontfermen. Ook Boskant kreeg via Jim van der Zanden voor rust al enkele goede mogelijkheden. Maar het ontbrak aan de scherpte in de afwerking. Toch zou Boskant als eerste scoren. Na een overtreding op Aimee Opheij, binnen de 16, ging de bal op de stip waarna Rob van der Heijden de 1-0 aantekende.

Na de theepauze ging het lange tijd gelijk tegen elkaar op. Kansen aan beide kanten. Bij een van de aanvallen van Constantia ging de bal na een overtreding binnen het Boskantse doelgebied ook op de elf meter stip.
De inzet van Joeri van de Weijer was onhoudbaar voor Frank: 1-1. Beide teams hadden mogelijkheden op een tweede doelpunt. Maar zonder resultaat. Voor Boskant omdat net als in de 1e helft de laatste pass niet zuiver genoeg was, en voor Constantia omdat Frank tot 2 keer toe met een prima redding z’n doel schoon wist te houden.

Na 90 minuten, bij een 1-1 stand, floot scheidsrechter van der Horst voor het einde.

Voor de beker betekent die gelijke stand penalty schieten. Met de 4e benutte penalty voor Boskant was het spel gelopen. Mede doordat Frank tot twee keer toe een bal van Constantia uit het doel wist te ranselen! Boskant dus een ronde verder in de beker!