Bekerwedstrijden gestart!

zondag 23 augustus 2015

Voor Boskant 1, 2 en 3 zijn de eerste bekerwedstrijden alweer achter de rug.

Boskant 3 speelde uit tegen VOW 3 en wist de volle winst binnen te halen door een 1-2 overwinning. De transfer van Jan van Hastenberg, van Boskant 5 naar Boskant 3, bleek zich meteen uit te betalen. Met 2 doelpunten voor z'n team was Jan spekkoper!

Boskant 2 speelde thuis tegen Schijndel 3; op papier een sterke tegenstander. Maar in de loop van de wedstrijd bleek dat Boskant technisch en conditioneel duidelijk meer in de mars had. Door doelpunten van Mark van der Heijden (2x), Joris van der Heijden en Emiel van den Elsen was het met de rust al 4-0. Na rust lag het tempo, mede door de hoge temperatuur, wat lager. Uiteindelijk wist Boskant 2 via Tim van Breemen, Teun Voets en Ruud van der Zanden nog drie keer te scoren zodat het scorebord na 90 minuten een 7-0 aangaf. Een prima prestatie.

Nooit Gedacht 1 was met name in de 1e helft te sterk voor Boskant. Boskant opende weliswaar goed, maar kwam al bij het eerste balcontact van spits Maarten Klerx, in de 11e minuut, op een 0-1 achterstand. Zijn inzet, enigszins onverwacht uit een diepe pass, verraste doelman Tom van der Heijden en stuiterde via de binnenkant van de paal in de andere hoek in het net. Vijf minuten later al, leek de gelijkmaker binnen te vallen. Na een verre trap van Tom was Roy van der Linden eerder bij de bal dan de aarzelende verdediging, maar z'n inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Nooit Gedacht was in die periode de betere ploeg. Vijf minuten voor rust  leverde dat zelfs een 2e doelpunt op toen Michael van den Heuvel van dichtbij de 0-2 binnenschoot.

22-8-2015 Nooit Gedacht_02 sitejpgEmiel schuwt het werk in de spits niet!

Na rust kwam Boskant goed terug. Met Emiel van den Elsen in de spits kon wat meer druk naar voren worden gemaakt. In de 65e minuut leek de aansluitingstreffer in de maak. Na een goede rush bereikte Maikel Merks de achterlijn, maar z'n breedtepass kon nog net door een van de verdedigers worden weggetikt. Nooit Gedacht scoorde 5 minuten later wel. Uit een corner raakte Geert van Gils de bal ongelukkig zodat de bal in eigen doel verdween: 0-3.
Boskant liet zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en ging met veel energie op zoek naar de "eretreffer", die 5 minuten voor tijd ook tot stand kwam!  Uit een goede pass van Thijs Onland belandde de bal na een aantal vloeiende combinaties tussen Maikel en Emiel  voor de voeten van Rens van de Wijdeven die doelman Luuk Bijveld met een snoeiharde schuiver passeerde: 1-3.

22-8-2015 Nooit Gedacht_03 sitejpgThijs Onland aan de bal