1-0 verlies Boskant in topper tegen Avesteyn

zondag 13 oktober 2019

Boskant is haar ongeslagen status kwijt. Voor rust ging de wedstrijd tegen Avesteyn gelijk op, maar na de theepauze was de thuisploeg de bovenliggende partij. Toch duurde het nog tot de 83e minuut voordat de 1-0 eindstand op het scorebord verscheen!

Beide teams begonnen wat voorzichtig aan de wedstrijd. Boskant liet Avesteyn wat meer aan de bal en probeerde met snelle tegenstoten de defensie van de thuisclub te ‘kraken’. De eerste goede mogelijkheid in de wedstrijd was voor Avesteyn. Een steekpass op de gevaarlijke Dries Heerkens bracht hem in een goede positie, maar z’n inzet vloog hoog over. Na enkele goede aanvallen aan Boskant zijde, leek in de 42e minuut de 0-1 in aantocht. Na een snelle uitval over rechts werd de bal door Rens van de Wijdeven goed breed gelegd op Brett Veldkamp, maar diens steekpass op de inkomende Mark van der Heijden was enkele centimeters ‘uit de richting’, anders ……. !

Avesteyn 1 - Boskant 1_6153jpg
Na rust voerde de thuisclub de druk nog verder op, de balcirculatie ging omhoog en Boskant had de handen vol om de nul vast te houden. In de 50e minuut had Joost van Vugt, na een voorzet van Dries Heerkens, de openingstreffer op de voet, maar hij raakte de bal nauwelijks zodat Boskant doelman Vincent Staals de bal simpel voor het oprapen had. Na een attente redding van Avesteyn doelman Glenn Buermans op een knal van Rens, amper een minuut later, was er in de 55e een tweede goede kans voor Avesteyn. Zonder resultaat. De voorzet van Rens van Vugt werd door Dries Heerkens wel hard ingeschoten, maar precies in de handen van Vincent. In de 83e minuut bezorgde Dries de thuisclub de overwinning. Hij was er als de kippen bij om de vrije trap van Stan Bosch, die via onderkant lat het veld in stuiterde, binnen te tikken: 1-0. Natuurlijk ging Boskant nog op zoek naar de gelijkmaker, maar meer dan een bijna 2-0 na een snelle uitval van de thuisclub leverde dat niet op.

Door de 1-0 overwinning blijft Avesteyn samen met Nulandia aan kop in de 4e klasse F, met Boskant op een goede 3e plaats. Volgende week moet Boskant, met de thuiswedstrijd tegen Nulandia op het programma, opnieuw vol aan de bak! Boskant 2 is van de nul verlost! De thuiswedstrijd tegen Volkel 2 eindigde in een 1-1 stand waardoor het eerste punt is binnengehaald.

Avesteyn 1 - Boskant 1_6160jpgAvesteyn 1 - Boskant 1_6163jpgAvesteyn 1 - Boskant 1_6170jpgAvesteyn 1 - Boskant 1_6178jpgAvesteyn 1 - Boskant 1_6175jpgDe 'pupil van de wedstrijd' vindt het prima zo!