Mat Boskant afgetroefd door Keldonk

maandag 07 mei 2018

Keldonk vecht voor de punten om zich te handhaven in de 4e klasse G. SBC heeft dat vorige week ondervonden. Ondanks het grote verschil op de ranglijst eindigde die wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Dus Boskant wist wat het kon verwachten. De uitwedstrijd destijds was een makkie en eindigde in een 1-7 winst, maar Keldonk bleek deze keer duidelijk met andere ideeën naar Boskant te zijn afgereisd.

Vanaf het 1e fluitsignaal leek het vuur bij de bezoekers te zijn ontbrand. Technisch was het niet altijd fraai, maar met veel inzet werd gestreden voor elke bal. De eerste kansen waren dan ook voor de bezoekers. Toch leek Boskant in de 16e minuut een voorsprong te nemen. Na een goede aanval over links was de voorzet van Frank van der Heijden precies op maat voor Emiel van den Elsen. Een goede aanname werd gevolgd door een snoeiharde schuiver, maar doelman Jeppe Kerkhof wist de bal met een prima reactie tot corner te verwerken. Het antwoord van de bezoekers, één minuut later, had meer inhoud! Een verre uittrap van doelman Kerkhof kwam via het hoofd van Dusty van Wanrooy voor de voeten van Jan van de Acker die de bal met een fraaie lob over Boskant doelman Vincent Staals plaatste: 0-1. Heel veel veranderde dat niet in het spelbeeld. Boskant bleek niet echt in staat om het initiatief over te nemen. Een goede aanval in de 23e minuut was daarop een uitzondering. De voorzet van Frank bereikte Jim van der Zanden die de bal echter hoog over schoot.

Keldonk thuis 6 mei 2018-5796jpg
Ook bij het begin van de 2e helft zag het er niet naar uit dat de ‘Keldonk storm’ was gaan liggen. In de 61e minuut leek de 0-2 in de maak toen Tom van de Broek opdook voor Vincent, maar met een goede redding wist die een verdere achterstand te voorkomen. Natuurlijk ging Boskant op zoek naar de gelijkmaker, maar de echte overtuiging leek te ontbreken zodat Keldonk de voorsprong relatie eenvoudig vast kon houden. Sterker nog: kon uitbreiden. Want na een snelle aanval in de 78e minuut leverde Rene van Lankveld een voorzet-op-maat die door Tom van de Broek van dichtbij strak werd binnen gekopt: 0-2. In de 83e minuut kreeg Rens van de Wijdeven, na een ‘doorkopbal’ van Emiel nog een mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar ook nu was er een Keldonks been om z’n inzet te blokkeren. Een teleurstellende uitslag voor Boskant dat de achterstand op de top 3 iets ziet oplopen.

Voor meer info over de klasse 4G klikt u op onderstaande link: www.amateurvoetbaleindhoven.nl

Boskant 2 verloor in de laatste 5 minuten door twee tegendoelpunten haar wedstrijd tegen Volkel 2 met 3-2. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg, wordt het nog een fiks karwei om nacompetitie te ontlopen!
Boskant VR1 leverde een prima prestatie door de uitwedstrijd tegen koploper Vlijmense Boys VR1 met 0-1 te winnen, ondanks een zware uitgangsavond vanwege het ‘damesuitstapje’. Vanaf nu dan maar elke zaterdag op stap?

Bijgaand nog een aantal fragmenten uit de wedstrijd van Boskant 1.
Keldonk thuis 6 mei 2018-5788jpg
Keldonk thuis 6 mei 2018-5789jpg